de honda hrv op de weg

Specificaties Honda HR-V: Gewichten, afmetingen en meer

26-07-2023 - Dealer

HR-VHybride

Ontdek de belangrijkste specificaties van de Honda HR-V Hybrid. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste gegevens op het gebied van (trek)gewichten, afmetingen, verbruik en prestaties. Ontdek ook de prijzen & uitvoeringen van de Honda HR-V Hybrid.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Afmetingen HR-V

De Honda HR-V ziet er compact uit, maar is vanbinnen ruimer dan u denkt. Hieronder ziet u de exacte afmetingen van de HR-V. Ter vergelijking hebben we de afmetingen van de CR-V ernaast gezet.

In mm Honda HR-V Honda CR-V
Lengte 4340 4600
Breedte 1790 1855
Breedte met spiegels 2028 2117
Breedte met ingeklapte spiegels 1866 1932
Hoogte 1582 1679
Wielbasis 2610 2663

ZR-V als tussenmaat

De HR-V is een stuk kleiner dan de CR-V. Dat biedt ruimte voor een model ertussen. En dat is precies waarom de ZR-V erbij is gekomen. Een model die tussen de HR-V en de CR-V gepositioneerd is. Ideaal voor wanneer een HR-V te klein is, en een CR-V te groot.

de honda zrv sport

Verbruik en prestaties HR-V

De e:HEV aandrijflijn werkt uiterst efficiënt. Dit komt mede door de manier waarop de HR-V aangedreven wordt. Bij lage snelheden fungeert de brandstofmotor als generator voor de elektromotor. In dit geval drijft de brandstofmotor dus niet direct de wielen aan. Alleen bij hoge snelheden, of wanneer er veel vermogen wordt gevraagd, drijft de brandstofmotor de wielen rechtstreeks aan.

Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1498 cc
Vermogen benzinemotor 107 pk
Vermogen elektromotor 131 pk
Systeemvermogen 131 pk
Koppel 253 Nm
Verbruik fabrieksopgave 5,4 L/100 km
Topsnelheid 170 km/h
Acceleratie van 0 tot 100 km/h 10.6 s

Praktijkverbruik HR-V

Theoretisch verbruik onhaalbaar in de praktijk? Nee hoor, niet bij de Honda HR-V. De efficiënte aandrijflijn zorgt ervoor dat u ook in de praktijk zuinig rijdt. U zult zien dat u zonder moeite de fabrieksopgave haalt. Dat is wel zo prettig voor het milieu én uw portemonnee.

dashboard van de honda hr-v

(trek)Gewichten HR-V

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste gewichten van de Honda HR-V Hybrid. Een dagje op pad met de fiets? Geen enkel probleem. Ondanks het ontbreken van een toegestaan trekgewicht, kunt u probleemloos een fietsendrager met fietsen achterop de HR-V kwijt. Extra bagageruimte nodig voor een vakantie? Met een dakkoffer breidt u de bagageruimte gemakkelijk uit.

Leeggewicht 1380 – 1401 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht 1870 kg
Laadvermogen 469 – 490 kg
Maximale daklast 45 kg
Maximaal draagvermogen fietsendrager 35 kg

Kom proefrijden bij Honda van den Akker

Kom langs in onze showroom in Veghel of Helmond om de HR-V Hybrid in het echt te bekijken. Liever proefrijden? Ook dat is mogelijk. Maak een afspraak en ervaar zelf hoe de HR-V rijdt. U vindt ons aan de Eisenhowerweg 17 in Veghel, en aan de Lagedijk 15 in Helmond.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Lees verder:

de achterkant van de honda hr-v